Vakka-Suomen Aluesanomat

Tänään on 16.01.2022

Maksuliikenteestä enää pari prosenttia pankin tiskillä

Olli Haapala

Nordean Uudenkaupungin konttorin viime vuosi oli hyvä toiminnan monella osa-alueella. Uusien avainasiakkaiden määrä kasvoi huomattavasti aikaisempia vuosia enemmän. Niinikään asuntoluottojen määrä oli ennätyksellisen korkealla. Yritysasiakkaita tuli onnistuneen tuotevalikoiman seurauksena reilusti lisää.

-Asuntoluottojen kysyntä ihan alkuvuotta lukuunottamatta oli hyvä. Niiden määrä kasvoi viime vuonna 8 prosenttia, mikä on hyvä silloinkin kun korkotaso on alhainen. Annuiteettilainoissahan laina lyhenee kuukausittain enemmän, kertoi pankinjohtaja Hannu Hakanen.

Hakasen mukaan korkomarginaalit ovat jonkin verran nousseet. Uusissa asuntolainoissa marginaali liikkuu prosentin kummallakin puolella. Keskimäärin se oli 0,83 prosenttia. -Pankkien välinen kilpailu pitää kuitenkin erot pieninä, sillä marginaaleilla kilpaillaan.

Asuntomarkkinoilla on myyjän markkinat, minkä Hakanen sanoo nostavan asuntojen hintatasoa. -Nuorten asuntosäästäminen on taas elpynyt. Toivon tosiaan, että Uudenkaupungin rakennushankkeet menevät eteenpäin.

Yritysasiakkaiden räätälit onnistuivat

Suomalaiset ovat vaurastuneet ja kiinnostus säästämisen tuotteisiin on lisääntynyt. Matalan korkotason vuoksi asiakkaat hakevat tilisäästämisen korvaavia tuottavia vaihtoehtoja.

-Toinen merkittävä asia onkin kehittämiemme säästämismuotojen onnistuminen. Sekä pääomaturvatut indeksilainat että osakerahastot ovat saaneet suuren suosion. Säästämisessä voi tehdä ratkaisuja, joissa mukana on osakkeita, sillä kurssikehitys on selvässä nousussa.

-Sijoitusneuvonta ei ole sattumanvaraista toimintaa. Tuotetta ei vain myydä asiakkaalle, vaan neuvontapalvelu huomioi asiakkaan tuotto-odotukset, sijoitusajan ja riskinsietokyvyn, sanoo pankinjohtaja Hakanen. Hän kertoo rahastojen, osakkeiden ja joukkolainojen suosion kasvaneen kotitalouksien sijoituskohteina. -Säästäminen kannattaakin toteuttaa valitsemalla tuotteita eri vaihtoehdoista.

Nordean henkilöstön tehtävärakenne on kehittynyt kohti säästämisen ja rahoituksen neuvontapalveluja. -Maksuliikenteen tapahtumista enää 2 prosenttia syntyy tiskillä pankin asiakaspalveluna. Kassatapahtumien määrä vähenee vuosittain kymmenisen prosenttia. Mutta tänäkin vuonna olemme palkanneet uusia työntekijöitä, joita konttorilla on tällä hetkellä 18.

Yritysten pääpankki

Uusia avainasiakkaita ja yritysasiakkaita tuli runsaasti lisää. -Meidän tuotevalikoimamme yritysasiakkaille on onnistunut, nyt näyttää tämäkin osa-alue varsin hyvältä.

Vaikka vaikea taloudellinen tilanne ja kasvaneet luottoriskit ovat vaikeuttaneet yritysten elämää, Nordea pitää edelleen kiinni tavoitteestaan olla suomalaisten yritysten pääpankki myös vaikeina aikoina.

-Yrityksille tarjottavaa palvelua pyritään parantamaan jatkuvasti. Euromaksualue SEPA ja sen palveluiden tarjoaminen yrityksille on vahvistanut Nordean asemaa sähköisen maksuliikenteen ja kassanhallinnan palveluiden edellläkävijänä. Tänä vuonna yritysten on varmistettava SEPA-palveluiden käyttö. Tässä aiomme olla aktiivisia, kertoo Hakanen.

Ei luottotappioita

Matala korkotaso on asiakkaan onni, mutta näkyy pankissa rahoituskatteen pienenemisenä. Pankinjohtaja Hannu Hakanen sanoo yksityisasiakkaiden lainojen osalta viime vuoden sujuneen ilman lainojen irtisanomisia. -Luottojen uudelleen järjestelyjä on toki tehty, mutta luottotappioita ei kirjattu koko vuonna lainkaan.

Nordea toi markkinoille uuden käyttötilin helmikuun alussa. Sen korko on sidottu uuteen käyttökorkoon, jonka arvo on tällä hetkellä 1,75 prosenttia. Uusi tili on tarkoitettu päivittäisten raha-asioiden hoitoon ja sille voi ohjata palkan tai eläkkeen. Tiliin liittyy korkoportaita.

Pankkikoron tulevaisuus puhuttaa yhtä paljon kuin säätila, mutta lienee kuitenkin helpompi ennustaa. -Korko lähtee maltilliseen nousuun vuoden loppuun mennessä, kuuluu Hannu Hakasen arvio.

Pankkitoimintaan, varallisuuden hoitoon ja vakuutuksiin keskittyneellä pohjoismaisella pankkikonsernilla Nordealla on 1.200 konttoria ja 10 miljoonaa asiakasta, joista 4,8 miljoonaa on verkkopankkiasiakasta. Nordean tuotot olivat viime vuonna yhteensä 9,1 ja liikevoitto noin 3,1 miljardia euroa. Oman pääoman tuotto oli 11,3 prosenttia. Henkilöstöä oli 33.347, joista Suomessa 8.400 ja Uudessakaupungissa 18.

Lisätty pe 12.2.2010 | kommentoi

Arkisto

Muntilan tuulipuiston rakentaminen alkamassa

Uusikaupunki • to 17.1.2013

U:gista uudentyyppinen jäänmurtaja

Uusikaupunki • ti 18.12.2012

Maija Junkola-Lehtosesta tulossa uusi hallituksen puheenjohtaja

Uusikaupunki • ma 17.12.2012

Ajokoirien kettukilvan voitto ja mestaruus Uuteenkaupunkiin

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Verokarhu muuttaa Turkuun, verotoimisto asiakkailta pysyvästi kiinni

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Lapsen huostaanoton omavaltaisesta jatkamisesta sakkoja

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Hoivakoteja nousee U:giin pikavauhdilla, nyt vuorossa Suomen Hoivatilat ja Mainio Vire

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Kaupunki ostanee palveluita uudesta Arttu Oy:n hoivakodista

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Golf hyvä harrastus nuorille, sopii myös työpaikkojen liikuntaan

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Satovahinkoala tänä vuonna 55.800 hehtaaria

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Biovakka Oy:n biokaasulaitoksen laajennus yva-menettelyyn

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Tukea paikalliselle meripelastustoiminnalle

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Uudenkaupungin uusi nuorisovaltuusto valittu

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

U:gin päästöt viime vuonna 236.000 tonnia

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Kolumni: Onko paikallispolitiikassa vain "kaverista" kysymys?

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Seuratuki kasvaa, liikuntaharrastuksen kustannuksia halutaan alentaa

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Valtuusto antoi hallintokunnille juustohöylän ja 3 prosentin säästövaatimuksen

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Sähköiset reseptit käyttöön koko sairaanhoitopiirissä

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Kho ei muuttanut päätöstä kivilouhimo-murskaamon ympäristöluvan kumoamisesta

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Mauri Kontu: Etujärjestöjen lopetettava omien etujen ajaminen kilpailukyvyn hyväksi

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

 
Mainoksia
 
Mainoksia

Aluesanomat • Alinenkatu 12 • 23500 Uusikaupunki

Verkkopalvelun säännöt Takaisin ylös