Vakka-Suomen Aluesanomat

Tänään on 26.09.2021

Valmet Automotive sähköisen ajoneuvoteknologian eturivissä

Aluesanomat

Valmet Automotiven uudistunut palvelutarjonta on saanut hyvän vastaanoton. Se on tänään autoteollisuuden eturivissä sähköisten ajoneuvojen kehittäjänä ja valmistajana. Yritys tarjoaa palvelujaan edelleen myös korkean arvoluokan erikoisauto- ja avoautoprojekteihin.

Geneven kansainväliseen autonäyttelyyn Valmet Automotive on kehittänyt sähköisen konseptiauto "Evan", joka kertoo yrityksen osaamisesta konseptikehityksessä ja auton suunnittelussa. Osastolla on esillä myös kolme sähköistä ajoneuvoa, jotka kertovat yhteistyöstä uutta ajoneuvoteknologiaa edustavien yritysten kanssa.

– Verkosta ladattava Fisker Karma -hybridisähköauto, THINK City -kaupunkisähköauto ja Garian kaupunkikäyttöön rajatuilla alueilla soveltuva LSV-konseptiauto (low speed vehicle) ovat paras osoitus menestyksellisestä yhteistyöstä asiakkaidemme kanssa, sanoi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen Geneven autonäyttelyssä tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Olemme onnistuneet saamaan uusia sopimuksia maailmantalouden haastavasta tilanteesta huolimatta.

Sähköisten ajoneuvojen kehittäminen ja valmistaminen on Valmet Automotivessa nopeasti kasvava liiketoiminta-alue korkean arvoluokan erikoisautojen ja avoautojen rinnalla. Yritys tarjoaa autonvalmistajille edelleen myös erikois- ja avoauto-osaamistaan, mistä esimerkkinä on yli 12 vuotta jatkunut Porsche Boxsterin ja Caymanin valmistus.

– Ennakoimme autoteollisuuden murroksen ja olemme uudistaneet strategiaamme mm. vahvistamalla suunnittelupalveluja. Kun suunnittelu oli aikaisemmin osa valmistusprojekteja, tarjoamme suunnittelupalveluja nyt myös erikseen. Voimme auttaa asiakkaitamme myös kehittämään liiketoimintaansa. Näin asiakkaamme voivat parhaiten hyötyä 40-vuotisesta kokemuksestamme autoteollisuudessa.

"Eva" tuo lisää sähköauto-osaamista Valmet Automotiven palveluihin

Sähköinen konseptiauto "Eva" täydentää Valmet Automotiven palvelujen tarjontaa autoteollisuudelle.

– Loimme konseptiauton puhtaalta pöydältä ja halusimme kehittää korirakenteeseen, voimansiirtoon, ohjausjärjestelmiin ja sähköauton lataukseen uusia ratkaisuja, Ilpo Korhonen sanoi.

Hänen mukaansa tavoite ei ollut ryhtyä valmistamaan omaa sähköautomerkkiä. Sen sijaan haluttiin kehittää Valmet Automotiven osaamista tavalla, joka parhaiten hyödyttäisi yrityksen nykyisiä ja tulevia asiakkaita.

– Nyt meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota räätälöityjä palvelupaketteja konseptin kehittämisestä sähköauton valmistukseen saakka.

Konseptiauton kehittäminen alkoi jo runsas vuosi sitten projektinimellä "Eva". Työ käynnistyi markkina-analyysillä ja konseptiselvityksellä. Tavoitteeksi asetettiin erityisesti Amerikan ja Euroopan markkinoille suunnattu kaupunkiauto, joka soveltuu myös perheille.

Tuloksena on 2+2-paikkainen sähköauto, jonka ajomatka yhdellä latauksella on 160 km ja nopeus 120 km/h. "Evan" itsekantava alumiinirunko on tehty erityisesti sähköautolle sopivaksi. Modulaarinen profiilirakenne mahdollistaa alumiinirungon soveltamisen erityyppisiin autoihin ja koriversioihin. Suoravetosähkömoottorin käyttö yksinkertaistaa ajoneuvon mekaanista rakennetta ja parantaa auton taloudellisuutta. Kuljettajan käyttöliittymässä on huomioitu erityisesti sähköautoihin soveltuvat tulevaisuuden kommunikaatiotarpeet ja ohjausjärjestelmät. Voimansiirron ja ohjausjärjestelmän yhteensovittaminen on tehty yhteistyössä yliopistojen kanssa.

Valmet Automotive kutsui projektiin toistakymmentä alan johtavaa osaajaa yrityksistä yliopistoihin. Yhteistyökumppanit ovat Fortum, Nokia, NAVTEQ, Vacon, Nokian Tyres, Idis Design, Cadring, AXCO-Motors, Hybria, Powerfinn, Convergens, Aalto University, Lappeenranta University of Technology, Metropolia University of Applied Sciences sekä saksalainen suunnittelutoimisto RLE International.

Energiayhtiö Fortum on kehittänyt UTU ELEC Oy:n kanssa latausaseman, joka aloittaa ja lopettaa sähköauton lataamisen matkapuhelimesta lähetetyillä tekstiviesteillä. Latausasemassa on  neljä erilaista latauspistorasiaa: pohjoismainen Schuko-pistorasia, EU-standardoinnin työryhmässä suosikkina oleva Mennekes 0–63 A, matkailuvaunuissa käytetty pistorasia sekä kolmivaiheinen teollisuuden standardipistorasia.

Nokia esittelee uuden teknologian, joka mahdollistaa Nokian älypuhelinten yhdistämisen ja tietojen vaihtamisen auton tietoviihdejärjestelmän kanssa. Jos Terminal Mode -niminen teknologia omaksutaan teollisuudenalan standardiksi, se mahdollistaa älypuhelinten useiden eri toiminnallisuuksien, palveluiden ja sovellusten käyttämisen auton omien kaiuttimien ja näytön kautta. Teknologian avulla älypuhelimen kautta voi myös saada tietoja mm. auton toiminnasta.

Konseptiautossa on NAVTEQin Green Routing -palvelu, joka edesauttaa erityisesti sähkö- ja hybridiauton käytön optimointia maksimiajomatkan saavuttamiseksi antamalla tietoa latauksen riittävyydestä seuraavalle latauspaikalle. Järjestelmä myös ohjaa energiatehokkaiden reittivaihtoehtojen käyttöön kertomalla etukäteen esimerkiksi jyrkistä mutkista ja nousuista.

Lisätty ti 2.3.2010 | 1 kommentti

Arkisto

Muntilan tuulipuiston rakentaminen alkamassa

Uusikaupunki • to 17.1.2013

U:gista uudentyyppinen jäänmurtaja

Uusikaupunki • ti 18.12.2012

Maija Junkola-Lehtosesta tulossa uusi hallituksen puheenjohtaja

Uusikaupunki • ma 17.12.2012

Ajokoirien kettukilvan voitto ja mestaruus Uuteenkaupunkiin

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Verokarhu muuttaa Turkuun, verotoimisto asiakkailta pysyvästi kiinni

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Lapsen huostaanoton omavaltaisesta jatkamisesta sakkoja

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Hoivakoteja nousee U:giin pikavauhdilla, nyt vuorossa Suomen Hoivatilat ja Mainio Vire

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Kaupunki ostanee palveluita uudesta Arttu Oy:n hoivakodista

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Golf hyvä harrastus nuorille, sopii myös työpaikkojen liikuntaan

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Satovahinkoala tänä vuonna 55.800 hehtaaria

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Biovakka Oy:n biokaasulaitoksen laajennus yva-menettelyyn

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Tukea paikalliselle meripelastustoiminnalle

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Uudenkaupungin uusi nuorisovaltuusto valittu

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

U:gin päästöt viime vuonna 236.000 tonnia

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Kolumni: Onko paikallispolitiikassa vain "kaverista" kysymys?

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Seuratuki kasvaa, liikuntaharrastuksen kustannuksia halutaan alentaa

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Valtuusto antoi hallintokunnille juustohöylän ja 3 prosentin säästövaatimuksen

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Sähköiset reseptit käyttöön koko sairaanhoitopiirissä

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Kho ei muuttanut päätöstä kivilouhimo-murskaamon ympäristöluvan kumoamisesta

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Mauri Kontu: Etujärjestöjen lopetettava omien etujen ajaminen kilpailukyvyn hyväksi

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

 
Mainoksia
 
Mainoksia

Aluesanomat • Alinenkatu 12 • 23500 Uusikaupunki

Verkkopalvelun säännöt Takaisin ylös