Vakka-Suomen Aluesanomat

Tänään on 21.01.2022

Ruohometsän kansa pääroolissa lankalauantaina torilla

Olli Haapala

Uudenkaupungin pääsiäistapahtuma torilla lankalauantaina oli ehdottomasti kahden kansan kauppa: ruohometsän ja kyöpelinvuorelaisten. Pupuja ja luudalla paikalle suhistelleita noitia saapui paikalle kuka missäkin tarkoituksessa ja roolissa. Pääsiäisasuun pukeutuneet lapset toivat tekemiään koristeita Suomen suurimmalle pääsiäisruoholle ja heidät palkittiin suklaamunilla. Äänestettiin 'ihaninta' kahvipannua, arvattiin kahvakuulan koristelleiden henkilöä ja heitettiin kilpaa strutsinmunan kokoista pääsiäismunaa.

Torikaivon tuntumaan tuotu pääsisäisnurmi oli pinta-alaltaan kokonaista 20 neliötä. Heinäpelloksi se ei muutu, sillä laitilalainen kauppapuutarha oli valinnut oraaksi ohran, sillä kun saatiin aikaan tuuheutta ja vihreyttä, jota hapsottavilta rairuohoniityiltä ei yleensä löydy.

Sata ensimmäistä koristeensa ruohomatolle tuonutta lasta saivat yllätyspalkinnon ja useimmat kuvansa muotokuvavalokuvaaja Mika Reinholmin ikuistamana ja näyteikkunaan. Pääsiäismunia saivat myös aikuiset, olihan niitä jakamassa joukko puputyttöjä kaupungin huipulta – ja mustaakin mustempaan pukeutunut Teija-noita ja aidolla luudalla paikalle suhauttanut Terttu-noita.

Pannuvoittaja kaksoiskuntalainen

Outi Alinan kaffepannunäyttelyssä äänestettiin 'ihaninta' pannua. Pannut olivat käytettyjä, ikähaitari saattoi olla alle 200 vuotta. Mukana oli emalia, terästä, alumiinia, kuparia, pulputusta, seurantalon tai kartanon arkipannu, ja ties mitä. Design-sarjan ainoa tunnistettu pannu oli Antti Nurmesniemen Pehtoori, punainen ja etumus musta kuin noidan takki. Arvonnassa onnetar suosi kenkäparin verran espoolaista kesäuusikaupunkilaista Jukka Vienolaa.

Mitä yhteistä on Alexander Karelinilla ja uusikaupunkilaisella naisten kuntostudiolla? No kahvakuulat, molempien ylivoima perustuu niihin. Kahvakuulat oli kuitenkin nyt puettu paikallisten julkkisten tekemiin pääsisäisasuihin. Yleisö sai arvata tekijät annetuista nimistä: helppoa!

Päätoimittaja Matti Jussila oli käyttänyt asun kaislahameeksi Uudenkaupungin Sanomia. Kaupungin yhteysjohtaja Kristiina Salo taas ratkaisi pukuongelman verkkoasustelinjalla, pupufiguurin korvia myöten. Yrittäjien puheenjohtaja Terttu Lundelin oli katsonut vain peiliin ja omaa asuaan: hän saapui munanheittokilpailuun värikkäissä ugrinoitien tamineissa.

Sen sijaan toimittaja Rainer Tähtisen kahvakuula oli vaikea tuunistaa koristelusta, ratkaisu selvisi kilpailijalle vain kolme muuta tunnistamalla.

Kuntostudio Naisvoiman lahjakortin voitti Päivi Nurminen, kuntolenkille Kesäkuun Kutoselle pääsee Raija Yrttimaa ja paketin kanssa kotiin lähtivät Johanna Ruoranen, Leena Jäsperlä ja Ritva Louhi sekä Hento niminen henkilö.

Munanheitto käy ammattilaisilta

Munaheittokilpailun väline oli noin strutsinmunan kokoinen pahvikuorinen karkeilla täytetty pääsiäiskoristeinen muna, jonka voittajapari sai lentämään yli 30 metriä. He olivat korihait Jussi Kumpulainen ja Petri Heinonen, joiden jättiheitto osoitti munan vastaanottotekniikan osalta vain harjoittelun tuomaa varmuutta.

Toiseksi tullut ”Banaanit”, nuoret veljekset Joona Hurhanen ja Miika Hurhanen, olisivat tarvinneet toisen heiton ensimmäisen jatkoksi voittaakseen haiparin.

Kaupunginhallitus oli  lähtenyt mukaan kahdella joukkueella. Antti Haapavuori puristi munaa aivan liikaa ja ammus hajosi jo heiton alkuvaiheessa. Koppari Maj-Britt Varpe jäi ihmettelemään moista viskaajaa. -Ei kelpaa sossujen tykistön tulenjohtoon, mutisi joku yleisön joukossa.

Sinipunapari putosi jatkosta, samoin alkuerässä putosivat ”Taivassalon mämmikourat” (Kari Ahonen ja Kitte Ahonen), ”Yllätysmunat” (Mikko Lindfors ja Yvonne Urban-Kumpulainen), yrittäjien ”Noidat” (Terttu Lundelin ja Teija Isotupa) sekä Korihaiden kakkosjoukkue Vesa Salin ja Mikko Westerholm. Tylyn kohtalon pudota koki myös hallituksessa istuvat ”Kyöpelivuoren kummit” (Johanna Ruoranen ja Helle Vahtera), vaikka Ruoranen saikin toisen heiton komeaksi kopiksi.

Kultaisen munan kuninkuuden siis Korihaiden ykkösjoukkueelle. Muut olivat tasaisia sekä heiton pituuden, että tyylipisteiden osalta.

Uudenkaupungin Martat saa kunniamaininnan kahvikojunsa pääsiäispullista. Paikalle osunut raumalainen lintubongari, joka oli pisteyttänyt matkanvarren kahviloita niiden munkkien perusteella (kuten bongareilla on tapana), antoi pullalle arvosanan 9,5. Sen ylittävään munkkisarjan rinkulan saadakseen täytyy ajaa Sauvoon asti. -Pakastan yhden vuoden ensimmäistä elistä (uutta lajia) varten.

Lisätty su 4.4.2010 | 3 kommenttia

Arkisto

Muntilan tuulipuiston rakentaminen alkamassa

Uusikaupunki • to 17.1.2013

U:gista uudentyyppinen jäänmurtaja

Uusikaupunki • ti 18.12.2012

Maija Junkola-Lehtosesta tulossa uusi hallituksen puheenjohtaja

Uusikaupunki • ma 17.12.2012

Ajokoirien kettukilvan voitto ja mestaruus Uuteenkaupunkiin

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Verokarhu muuttaa Turkuun, verotoimisto asiakkailta pysyvästi kiinni

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Lapsen huostaanoton omavaltaisesta jatkamisesta sakkoja

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Hoivakoteja nousee U:giin pikavauhdilla, nyt vuorossa Suomen Hoivatilat ja Mainio Vire

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Kaupunki ostanee palveluita uudesta Arttu Oy:n hoivakodista

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Golf hyvä harrastus nuorille, sopii myös työpaikkojen liikuntaan

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Satovahinkoala tänä vuonna 55.800 hehtaaria

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Biovakka Oy:n biokaasulaitoksen laajennus yva-menettelyyn

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Tukea paikalliselle meripelastustoiminnalle

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Uudenkaupungin uusi nuorisovaltuusto valittu

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

U:gin päästöt viime vuonna 236.000 tonnia

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Kolumni: Onko paikallispolitiikassa vain "kaverista" kysymys?

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Seuratuki kasvaa, liikuntaharrastuksen kustannuksia halutaan alentaa

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Valtuusto antoi hallintokunnille juustohöylän ja 3 prosentin säästövaatimuksen

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Sähköiset reseptit käyttöön koko sairaanhoitopiirissä

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Kho ei muuttanut päätöstä kivilouhimo-murskaamon ympäristöluvan kumoamisesta

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Mauri Kontu: Etujärjestöjen lopetettava omien etujen ajaminen kilpailukyvyn hyväksi

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

 
Mainoksia
 
Mainoksia

Aluesanomat • Alinenkatu 12 • 23500 Uusikaupunki

Verkkopalvelun säännöt Takaisin ylös