Vakka-Suomen Aluesanomat

Tänään on 21.09.2021

Uusikaupunki lohkaisee painatus- ja ilmoituskuluistaan 100.000 euroa

Aluesanomat

Uusikaupungin painatus- ja ilmoitusmenot olivat viime vuonna yhteensä 251.744 euroa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunki siirtyy ilmoittelussaan entistä enemmän Internet-ilmoitteluun: omalle kotisivustolleen ja sosiaaliseen mediaan. Syyskuun alussa kaupunki virka-asioineen saatetaan nähdä monen muun viranomaisen tavoin Facebook-sivustolla.

Kaupunginhallitus päätti, että painatus- ja ilmoituskuluista leikataan 100.000 euroa.

Hallituksen päätöksen taustalla on valtuuston päätös viime vuoden tammikuulta. Tuolloin valtuusto antoi päätösvallan ilmoituksen julkaisemistavasta ja laajuudesta hallitukselle, joka on käyttänyt apunaan valmistelutyöryhmää. Ryhmä sopi maaliskuun puolivälissä ilmoittelun vähentämisestä ja valmisteli hallitukselle esityksen uusiksi ohjeiksi.

Nettiin, nettiin ...

Työryhmä perustelee suositustaan muun muassa näin: ”Internetin käyttö on nopeasti moninkertaistunut, varsinkin nuorisolle www-sivut ovat nopea ja tehokkain tiedonhakukanava. Internetin sekä sähköpostin ja sosiaalisen median merkitys viestintä-, vuorovaikutus-, ja palvelu- sekä asiantuntijakanavana kasvaa jatkuvasti. Kaupungin www-sivujen olevan tiedon pitää olla ajanmukaista ja sitä tulee päivittäin säännöllisesti”.

Kaupungin talouden ollessa kuralla, ”lakisääteistä maksullista sanomalehti-ilmoittelua on syytä vähentää”. Yleistä tiedottamista onkin jo siirretty kaupungin kotisivustolle, jossa julkaistaan ilmoitukset, kuulutukset, ajankohtainen tieto, päätöksenteon esityslistat ja pöytäkirjat. Kaikki julkisella ilmoitustaululla oleva aineisto löytyy sivustolta.

Uutinen tiedottaa parhaiten?

Valmistelutyöryhmä uskoo uutisoinnin olevan tehokkain tiedotustapa- ja keino: ”Kunnallisen demokratian ja kansalaisten tiedonsaantioikeuden kannalta on tärkeää, että kunnan asioista tiedotetaan mahdollisimman laajasti. Maksullisia ilmoituksia jopa tehokkaampi keino on asioiden uutisointi lehdistössä ja radiossa”.

Hallituksen päätöksistä taustoineen on kerrottu erikseen lehdistölle vasta tämän hallituskauden aikana. Mutta samalla myönnetään, että ”valmistelussa olevista asioista tiedottaminen on jäänyt jonkin verran vähäiseksi ja sitä tulisi lisätä”.

Kolme lehteä ja netti

Kaupunki kilpailutti Uudenkaupungin Sanomien, Vakka-Suomen Sanomien ja Aluesanomien ”useita vuosia sitten”. Kaupunki omistaa kahden ensin mainitun lehden osakkeita tai kuntayhtymäosuuksia. Kilpailutuksessa saadut ilmoitusten alennusprosentit ovat yhä voimassa, toistaiseksi.

-Lehti-ilmoitusten osuus on noin 110.00O euroa, mukaan lukien maakunta- ja valtakunnalliset lehdet, kertoi hallituksen puheenjohtaja Heikki Wala. Viime kilpailutuksen seurauksena kaupunki maksoi viime vuonna Uudenkaupungin Sanomille ilmoittelusta 60.000 euroa, Vakka-Suomen Sanomille 30.000 euroa ja Vakka-Suomen Aluesanomille 13.000 euroa.

Ei uutta kilpailutusta

Kaupunginhallitus päätti, että toukokuun alusta alkaen kaikki kaupungin kuntalain mukaiset ilmoitukset julkaistaan vain julkisten kuulutusten ilmoitustaululla ja kaupungin nettisivuilla. Jos tiedotukseen kuntalaisille liittyy erityistä tarvetta, ilmoitukset voidaan julkaista kuten tähän asti kolmessa paikallislehdessä.

Kaupunki voi kuitenkin rajoittaa tiedotuksen paikallislehdissä lyhyisiin viittauksiin kaupungin kotisivuille ja oman ilmoitustaulun kuulutuksiin. ”Virkojen ja työsuhteiden hakuilmoitukset sekä kaupungin palvelukseen ottamista koskevat ilmoitukset julkaistaan sisäisen haun, ilmoitustaulun, internetin sekä työvoimahallinnon palvelujärjestelmän (www.mol.fi) lisäksi palvelukeskusten määrärahojen päättämällä tavalla”. Kaupungin informaatio leviää pääasiassa sen omilla kotisivuilla.

Lehti-ilmoittelussa käytetään myös mainintaa siitä, missä ilmoitus on kokonaan luettavissa. Jos erityislaki edellyttää, kaupunki julkaisee ilmoituksen kolmessa paikallislehdessä.

Lisätty ti 20.4.2010 | 7 kommenttia

Arkisto

Muntilan tuulipuiston rakentaminen alkamassa

Uusikaupunki • to 17.1.2013

U:gista uudentyyppinen jäänmurtaja

Uusikaupunki • ti 18.12.2012

Maija Junkola-Lehtosesta tulossa uusi hallituksen puheenjohtaja

Uusikaupunki • ma 17.12.2012

Ajokoirien kettukilvan voitto ja mestaruus Uuteenkaupunkiin

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Verokarhu muuttaa Turkuun, verotoimisto asiakkailta pysyvästi kiinni

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Lapsen huostaanoton omavaltaisesta jatkamisesta sakkoja

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Hoivakoteja nousee U:giin pikavauhdilla, nyt vuorossa Suomen Hoivatilat ja Mainio Vire

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Kaupunki ostanee palveluita uudesta Arttu Oy:n hoivakodista

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Golf hyvä harrastus nuorille, sopii myös työpaikkojen liikuntaan

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Satovahinkoala tänä vuonna 55.800 hehtaaria

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Biovakka Oy:n biokaasulaitoksen laajennus yva-menettelyyn

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Tukea paikalliselle meripelastustoiminnalle

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Uudenkaupungin uusi nuorisovaltuusto valittu

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

U:gin päästöt viime vuonna 236.000 tonnia

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Kolumni: Onko paikallispolitiikassa vain "kaverista" kysymys?

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Seuratuki kasvaa, liikuntaharrastuksen kustannuksia halutaan alentaa

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Valtuusto antoi hallintokunnille juustohöylän ja 3 prosentin säästövaatimuksen

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Sähköiset reseptit käyttöön koko sairaanhoitopiirissä

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Kho ei muuttanut päätöstä kivilouhimo-murskaamon ympäristöluvan kumoamisesta

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Mauri Kontu: Etujärjestöjen lopetettava omien etujen ajaminen kilpailukyvyn hyväksi

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

 
Mainoksia
 
Mainoksia

Aluesanomat • Alinenkatu 12 • 23500 Uusikaupunki

Verkkopalvelun säännöt Takaisin ylös