Olli Haapala
Uusikaupunkilainen Innotele Oy etsii markkinoita Turun, Tampereen ja Helsingin talousalueilta uudella tietotekniikan palvelupaketilla. Yritys on tuonut markkinoille erityisesti pk-yrityksille suunnatun palvelukonseptin, jolla yritys voi ulkoistaa tietotekniikastaan huolehtimisen.
-Innotele Oy on tuottanut tietotekniikan palveluita yrityksille yli 20-vuotisen historiansa ajan. Olemme kehittäneet toimintaamme ja palveluitamme määrätietoisesti asiakkaiden tarpeita ja kysyntää vastaaviksi. Olemme keskittyneet Vakka-Suomeen, mutta lähdemme nyt etsimään markkinoita suurilta kasvualueilta, Turun, Tampereen ja Helsingin talousalueilta, sanoi Innotelen toimitusjohtaja Simo Rosendahl.
Innotele on selvittänyt ja tutkinut pk-sektoria laaja-alaisesti muun muassa yritysten tarpeita, käyttötottumuksia ja ongelmia. -Mukana oli myös myynnin ongelmia ja haasteita. Näiden tuloksena syntyi konseptoimamme pk-yritysten tietotekniikan ulkoistuspaketti Rauha.
Kohti uusia käyttäjiä
Rauhan tuotteistus valmistui viime vuoden lopulla. Ensimmäiset pilottitoimitukset tehtiin loka-marraskuussa. Myynti käynnistyi sekä perinteisellä alueella että muilla talousalueilla vuoden vaihteen jälkeen.
-Konsepti on saanut erinomaisen vastaanoton ja odotamme siitä merkittävää kasvua koko VSP-konsernille, uskoi toimitusjohtaja Rosendahl. Innotelen tavoitteena on 400 uutta käyttäjää.
Rosendahlin mukaan alalla on jonkin verran kilpailua, mutta ”ihan vastaavaa tuotetta ei tahtonut löytyä”. -Tämä paketti asettaa henkilökunnan osaamiselle vaatimuksia, mutta lähtökohtaisesti odotammekin maltillista kasvua.
Noin 3 miljoonan euron liikevaihdon viime vuonna tehneessä Innotelessä on 23 työntekijää, heistä 16 on it-tuotannossa.
Konseptin sisältö muodostuu suurelta osin Innotele Oy:n jo aiemmin tuotteistamien palveluiden paketoinnista ja yhdistämisestä sekä kokonaisuuden selkiyttämisestä. -Emme tosiaan ole keksineet uutta, enemmänkin kysymys on olemassaolevan jatkojalostamisesta.
-Tietoteknisten ongelmien ratkaisu yrityksissä vie aikaa. Todella harvoin tukinumerosta on apua tai numero ei vastaa, tai viime kädessä laskutus yritykselle voi olla sen näkökulmasta vaikeaselkoinen – ja hinnat taivaissa. Sen sijaan asiakkaan kannalta on oleellista, että hän on selvillä siitä mitä ostaa ja että hän ymmärtää palvelumme sisällöön ja mahdollisuudet. Selkeä kokonaisuus on myös myynnille työtä helpottava asia toteaa myynnistä vastaava myyntipäällikkö Juha Salo.
Työviikko it-ongelmiin
Toimitusjohtaja Rosendahlin mukaan it-ongelmiin yrityksessä kuluu jokaiselta käyttäjältä 10 minuuttia päivässä, mikä merkitsee jo yhtä kokonaista työviikkoa vuoden mittaan.
Tietotekniikkapalvelu Rauhan ydin on, että asiakas saa kaikki tietotekniikkaan liittyvät perusasiat yhdellä käyttäjäkohtaisella kuukausimaksulla. Kuukausimaksu sisältää niin laitteet, perusohjelmistot kuin tukipalvelutkin. Lisäpalveluina on tarjolla monipuolinen valikoima emoyhtiön VSP-konsernin ja yhteistyökumppaneiden palveluja.
Toimitusjohtaja Rosendahl vertasi it-tekniikan ja sen käytön sloganeita super- ja hypermaailman laatuihin, mutta ”me kauppaamme mieluummin mielenrauhaa”. -Yritys solmii rauhan tietotekniikan kanssa.
-Asiakkaan näkökulmasta toteutuu moni toivottu asia: helppo ostaa, helppo käyttää, helppo budjetoida ja kun kustannuksetkin kokonaisuus huomioon ottaen vielä laskevat on konsepti erinomainen, totesi Finnlamex Safety Glass Oy:n tekninen johtaja Harri Laine, joka siirtsi samassa yhteydessä yrityksen palvelininfran Innotele Oy:n konesaliin konsernin kuituyhteyksiä hyödyntäen.