Aluesanomat
Uudessakaupungissa Suukarin Kalasatamassa kalojen lämminsavustusta harjoittanut Heimon Kala Oy on irtisanonut 14 työntekijää. Yhtiö siirtää kalajalosteiden tuotantonsa siltä osin Renkoon (Hämeenlinnaan), jonne on valmistumassa saneeratut tuotantotilat. Uudenkaupungin savustamorakennus tuhoutui kokonaan tulipalossa toukokuussa. Savustamoa ei tiettävästi rakenneta uudestaan.
Heimon Kalan Uuteenkaupungin tehdas käsittelee toistaiseksi tuoretta kalaa ja valmistaa kalajalosteita. Tehdas työllistää kymmenen henkilöä. Koko tuotannon siirtymistä Suukarista Renkoon pidetään myös mahdollisena, jolloin Heimon Kalan toiminta Uudessakaupungissa loppuisi kokonaan.
Viron suurimpaan pakaste- ja kalaelintarvikkeisiin erikoistuneeseen konserniin AS Premia Foodsiin kuuluva Heimon Kala on vuokralla Kalasataman Kiinteistöt Oy:n omistamassa kiinteistössä. Premia Foods omistaa kokonaan Saaremere Kala AS:n, joka puolestaa omistaa kokonaan Heimon Kalan ja virolaisen Vettel OÜ:n.
Premia Foodsin kokonaisliikevaihdosta 40 prosenttia tulee konsernin kalaliiketoiminnasta. Konsernin kalajalostuksesta Suomessa vastaa Heimon Kala ja Virossa Vettel. Baltian alueen kaupallisesta ja logistisesta toiminnasta vastaa Gourmet House OÜ, josta Saaremere Kala omistaa kaksi kolmasosaa. Heimon Kalalla on kalanviljelyä Ruotsin Lapissa (Överumans Fisk Ab) ja Suomen rannikoilla (Skärgårdhavets Fisk Ab).
Heimon Kalan tuotemerkkejä ovat Heimon ja Saaristomeren. Yhtiö on kasvanut varsin hallitusti yhdeksi Suomen merkittävimmistä alan yrityksistä. Yhtiön markkinaosuus teollisesti pakattujen kalajalosteiden tuoteryhmässä Suomessa on 30 prosenttia.