Aluesanomat
Heimon Kala Oy:n toiminta loppuu kokonaan Uudessakaupungissa. Yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen ja työntekijät on sanottu irti. Asiasta kertoi Elintarviketyöläisten liitto viime viikon tiistaina.
Yhtiön kalanjalostustoiminta Suomessa keskitetään Renkoon.
-Näiden nyt päättyneiden yt-neuvotteluiden tuloksena kaikki loputkin 12 työntekijää on irtisanottu ja toiminta Uudessakaupungissa päättyy vuoden loppuun mennessä, kertoo pääluottamusmies, työsuojeluvaltuutettu Riina Pensikkala liittonsa tiedotteessa.
Heimon Kalan Uudenkaupungin kalanjalostuslaitos ajautui vaikeuksiin, kun tuotantotiloissa sattui tulipalo toukokuussa. Vuokranantaja Kalasataman Kiinteistöt Oy päätti olla rakentamatta tuhoutuneita savustamon tiloja uudestaan.
Kiinteistöyhtiön omistajat Juhani Salminen ja Jukka Salminen omistivat aikanaan tiloissa toimineen Saaristomeren Kala Oy:n, jonka he myivät virolaiselle Saaremere Kala AS:lle ja joka omistaa sataprosenttisesti myös Heimon Kala Oy:n. Saaristomeren Kala fuusioitiin myöhemmin Heimon Kalaan.
Saaremere Kala AS kuuluu virolaiseen As Premia Foods -konserniin. Konsernin kalajalostuksesta Virossa vastaa Vettel Oü Virossa ja Suomessa Heimon Kala Oy. Heimon Kala omistaa kaksi yhtiötä (Skärgårdhavets Fisk Ab:n Houtskarissa ja Överuman Fisk Ab:n Ruosin Norrbottenissa), joiden päätoimintana on kalankasvatus.