Vakka-Suomen Aluesanomat

Tänään on 21.09.2021

Valtatie 8 myös kauppakamariosaston kärkihanke

Aluesanomat

Uudenkaupungin Kauppakamariosaston ensi vuoden toiminnan päälinjoissa korostuvat yritysten kilpailukyvyn ja toimintaympäristön kehittämisen kannalta tärkeänä pidetyt teemat. Marraskuun alun syyskokous katsoi valtatie 8:n olevan liikennehankkeista kärkihanke.

Myös muut liikennehankkeet, yritystoiminnan edistäminen, kasvu ja kansainvälisyys sekä kuntayhteistyö ovat ensi vuoden teemoja. Turun, Rauman, Satakunnan ja Pohjanmaan kauppakamarit ovatäskettäin jättäneet yhteisen lausunnon liikenneministeriölle valtatie 8 kehittämisen varmistamiseksi ja vauhdittamiseksi.

Tieosuuden Laitila-Uusikaupunki käyttö tulee kasvamaan huomattavasti, kun isot yrityshankkeet Uudessakaupungissa toteutuvat ja lisäävät tavaraliikennettä tällä välillä. Liikennehankkeissa on varauduttava kasvavaan tavaraliikenteeseen myös rautatieosuudella Uusikaupunki – Turku.

Kuntayhteistyön kärkiasioita tulee olemaan maankäyttöselvityksen jatkotoimet.

Siemenrahoitus

U:gin kauppakamariosasto on viime vuosina pitänyt toiminnassaan mukana myös täysin uuden yritystoiminnan edistämistä alueella. Osasto oli aikanaan aktiivisena toimijana hankkeessa, jonka myötä käynnistyi Ukipolis Oy:n alaisuuteen perustettu Vakka-Suomen Yrityshautomon toiminta. Lisäksi uusien innovaatioiden ja yritysideoiden esiin saamista on haluttu edesauttaa tukemalla taloudellisesti hautomon jo kahdesti järjestämää yritysideakilpailua.

Yhteistyössä Vakka-Suomen Yrityshautomon kanssa on valmisteltu niin kutsutun siemenrahoitustoiminnan käynnistämistä alueella. Tällä tarkoitetaan uusien kehityskelpoisten ja kasvuhaluisten yritysten rahoituksen edistämistä.

Kauppakamariosaston tarkoituksena on tarjota jatkossa kanava, jolla aloittava yrittäjä sekä tällaisesta siemenrahoituksen tarjoamisesta sijoituskohteena kiinnostuneet tahot; yritykset, yhteisöt sekä yksityishenkilöt, voisivat luontevasti löytää toisensa.

Viimekädessä kyse tässä toiminnassa on yrittäjän sekä rahoittajakandidaatin välisestä neuvottelusta, jota Vakka-Suomen Yrityshautomo avustaa, mutta jossa kauppakamariosasto toimii neuvotteluyhteyden avaajana. Tämän toiminnan kohteena olevat, yrityshautomoon valitut yritykset ovat liikeideansa osalta jo yritystutkimusprosessin läpikäyneitä.

Osaston hallitus toivookin, että tämän tyyppisestä toiminnasta kiinnostuneet tahot ottauisivat yhteyttä osaston asiamieheen Raimo Rantaseen Ukipolis Oy:ssä

Henkilövalinnat

Ensi vuoden osaston hallituksen puheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Jouni Parkkonen Laitilan Puhelin Osuuskunnasta. Varapuheenjohtajina jatkavat tehtaanjohtaja Taisto Koivumäki (Yara) ja talousjohtaja Rainer Karjalainen (Valmet-Automotive). Hallitukseen valittiin Raine Kuusisto, Timo Hakala, Lasse Vainio, Jukka Alkio, Anne Takala, Marita Frimodig, Juha-Pekka Nieminen, Kristiina Salo, Matti Jussila, Jarmo K. Lahtinen, Timo Reivonen, Tommi Aaltonen ja Rami Tähtinen.

Turun kauppakamarin teollisuusvaliokuntaan valittiin Rainer Karjalainen ja Mikko Koivisto, kuljetusvaliokuntaan Lasse Oksanen ja elinkeinopolitiikan valiokuntaan Jarmo K. Lahtinen. Lisäksi osastolla on edustajat matkailu-, laki-, sekä koulutus- ja työvoimavaliokunnassa.

Osasto toimii Turun Kauppakamarin alueellisena organisaationa Vakka-Suomen seutukunnan alueella. Jäsenmäärä on kasvanut merkittävästi kuluvana vuonna ja on tällä hetkellä 115.

Syyskokouksen alustajana oli yksikön päällikkö Kimmo Puolitaival Varsinais-Suomen ely-keskuksesta. Hän puhui uuden liiketoiminnan edistämistä, yrittäjyyttä, kasvua ja kansainvälistymistä. Liiketoiminnan kehittämisessä ely-keskus tarjoaa liiketoimintaprosessien neuvonta-, koulutus- ja rahoituspalveluita. Ely-keskus toimii kumppanuusverkostojen kautta. Näihin kuuluvat muun muassa seutukunnalliset kehittämiskeskukset, oppilaitokset ja TE-toimistot. Puolitaival korosti verkostojen merkitystä myös kansainvälisiin haasteisiin vastatessa. Yrityksen oman osaamisen merkitys kasvaa jatkossakin.

Lisäksi käsiteltiin ely-keskusten ja TE-toimistojen organisaation muutoksia, joilla haetaan toimintalinjojen yhtenäistämistä. Muutoksista huolimatta paikallinen päätöksenteko

Lisätty la 20.11.2010 | kommentoi

Arkisto

Muntilan tuulipuiston rakentaminen alkamassa

Uusikaupunki • to 17.1.2013

U:gista uudentyyppinen jäänmurtaja

Uusikaupunki • ti 18.12.2012

Maija Junkola-Lehtosesta tulossa uusi hallituksen puheenjohtaja

Uusikaupunki • ma 17.12.2012

Ajokoirien kettukilvan voitto ja mestaruus Uuteenkaupunkiin

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Verokarhu muuttaa Turkuun, verotoimisto asiakkailta pysyvästi kiinni

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Lapsen huostaanoton omavaltaisesta jatkamisesta sakkoja

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Hoivakoteja nousee U:giin pikavauhdilla, nyt vuorossa Suomen Hoivatilat ja Mainio Vire

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Kaupunki ostanee palveluita uudesta Arttu Oy:n hoivakodista

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Golf hyvä harrastus nuorille, sopii myös työpaikkojen liikuntaan

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Satovahinkoala tänä vuonna 55.800 hehtaaria

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Biovakka Oy:n biokaasulaitoksen laajennus yva-menettelyyn

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Tukea paikalliselle meripelastustoiminnalle

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Uudenkaupungin uusi nuorisovaltuusto valittu

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

U:gin päästöt viime vuonna 236.000 tonnia

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Kolumni: Onko paikallispolitiikassa vain "kaverista" kysymys?

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Seuratuki kasvaa, liikuntaharrastuksen kustannuksia halutaan alentaa

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Valtuusto antoi hallintokunnille juustohöylän ja 3 prosentin säästövaatimuksen

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Sähköiset reseptit käyttöön koko sairaanhoitopiirissä

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Kho ei muuttanut päätöstä kivilouhimo-murskaamon ympäristöluvan kumoamisesta

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Mauri Kontu: Etujärjestöjen lopetettava omien etujen ajaminen kilpailukyvyn hyväksi

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

 
Mainoksia
 
Mainoksia

Aluesanomat • Alinenkatu 12 • 23500 Uusikaupunki

Verkkopalvelun säännöt Takaisin ylös