Vakka-Suomen Aluesanomat

Tänään on 16.01.2022

Joulunavaus U:gissa: Wanhanajan Markkinat, joulukadun avaus, sirkusteatteria

Uudenkaupungin Wanhanajan Markkinat viime vuonna. Juha Hukka Lokalahdelta ja Perttu Tiilikainen Kiikalasta palkittiin kunniakirjalla tunnelmallisimmasta kojusta. Kuva: Ukin Uutiset.

Aluesanomat

Ensi sunnuntaina (28.11.) kannattaa Uuteenkaupunkiin matkata kauempaakin. Silloin kaupungissa järjestetään matkailutoimiston järjestämät Wanhanajan markkinat Raatihuoneen ympäristössä ja yrittäjien järjestämä joulukadun avaus joulutorimarkkinoineen. Lisäkdi museo avaa joulunäyttelynsä "Ei Joulu ilman kuust" ja Art Teatron ”Sirkus Meritähden lennolla” on kaksi esitystä.

Kaupungin oma, eri toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettava tunnelmallinen joulukampanja "Tul joulu" starttaa tulevana sunnuntaina. Lisäksi useimmat liikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat avoinna. Ravintoloissa ja kahviloissa voi viikonlopusta alkaen kierrellä maistelemassa omintakeista Kuumotus-juomaa, jokainen omalla herkullisella reseptillä valmistettuna.

Kaupan ja palvelualan yritysten Jouluakkuna-kilpailuun on näyteikkunansa somistanut yli 20 yritystä.

Wanhanajan markkinat

Wanhanajan markkinat järjestetään jo 17. kerran. Alunperin Myllykadulta alkaneiden markkinoiden tapahtumapaikkana on nyt 13. kertaa Raatihuoneen tunnelmallinen pihapiiri sekä osa Rauhankatua ja Ylistäkatua. Myyntiaika on klo 11-16.

Markkinoille on tulossa noin 100 myyjää. Vain noin kolmasosa myyjistä on uusikaupunkilaisia. Muiden Vakka-Suomen kuntien lisäksi myyjiä on tulossa kauempaakin, Rauman, Porin ja Turun seuduilta sekä kaukaisimmat jopa Helsingistä ja Espoosta asti. Kokeneiden myyjäkonkareiden lisäksi joukossa on vajaa parikymmentä ensikertalaista.

Monenlaisten leivonnaisten, jouluruokien ja käsitöiden lisäksi myynnissä on muun muassa kuivakukkia, keramiikkaa, kalajalosteita, hunajaa, havukransseja, kauralyhteitä, luutia, himmeleitä, puutöitä, Tiffany-lasitöitä, olkipukkeja, poppanoita, yrttejä, pärekoreja sekä paljon muita itse valmistettuja tuotteita.

Lions-Club Uusikaupunki myy markkinoilla Uudenkaupungin Joulu -lehteä. Merihistoriallisella yhdistyksellä on myynnissä kirjoja ja joulukortteja. Raulion pienviljelijäyhdistyksen kojulla on perinteinen soppatykki.

Myyjien kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kojujen koristeluun, sillä tunnelmallisin koju palkitaan kunniakirjalla ja ilmaisella myyntipaikalla.

Mukavaa oheisohjelmaa

Uudenkaupungin matkailuoppaat pystyttävät Raatihuoneen yläkertaan jouluiseen tunnelmaan koristellun kahvilan. Myynnissä on herkullisia kotona leivottuja leivonnaisia kynttilän loisteen kera. Paikalliset Zonta-naiset myyvät lämmintä glögiä Raatihuoneen viereisessä vaakahuoneessa.

Perheen pienimmillekin on omaa ohjelmaa. Wasaborgin talli järjestää poniajeluja ja talutusratsastusta kirkkopuistossa klo 12-14. Ajelun ja ratsastuksen hinta on 2 euroa henkilöltä. Nukketeatteri Piironginlaatikon nukketeatteriesitystä "Todellisen prinsessan vaiheet", voi seurata Raatihuoneen piharakennuksessa tasatunnein klo 12, 13 ja 14. Liput esitykseen maksavat 5 euroa.

Jouluvalot syttyvät

Uudenkaupungin Yrittäjät järjestävät perinteisen joulun avauksen. Putiikit, kahvilat ja ravintolat avaavat ovensa puoleltapäivin. Yrittäjien joulumarkkinat torilla ovat avoinna samaan aikaan markkinoiden kanssa klo 11-16.

Joulupukki vierailee päivän aikana liikkeissä ja markkinoilla.

Uudenkaupungin nuorisovaltuuston esittämä "Pikkujoulunrauhanjulistus" julistetaan torilla vähän ennen klo 16. Pikkujoulunrauhanjulistuksen lukevat nuorisovaltuutetut Kasper Räsänen ja Johannes Pietilä. Tapahtumapäivä huipentuu jouluvalojen syttymiseen Alisellakadulla, Rauhanpuistossa, Yliselläkadulla ja muutamilla muilla katuosuuksilla klo 16.00. Kaupungin ja osittain yrittäjien yhteisvoimin uudistamat jouluiset led-valot ovat varsin näyttävä valaistuskokonaisuus. Joulukadun avauspuheen torilla ennen valojen syttymistä pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouko Antola.
Sirkus Meritähden lento

Uudenkaupungin teatterissa on markkinapäivänä oheisohjelmaa koko perheelle. Cirque du Soleilissakin pitkän uran tehneet Pauliina Räsänen ja Slava Volkov tuovat teatteriin koko perheen ympäristötietoisen sirkusseikkailun täynnä fantasiahahmojen upeita sirkusnumeroita. Sirkus Meritähden lennolla on kulttuurikeskus Crusellissa kaksi esitystä, ensimmäinen klo 14 ja jälkimmäinen klo 18.

Joulunäyttelyyn vapaa pääsy

Kulttuurihistoriallisessa museossa (Ylinenkatu 11) avataan joulunäyttely, jonka teemana on tänä vuonna "Ei Joulu ilman kuust". Lisäksi näyttelyssä on esillä neljä erilaista joulupöytää. Salin joulukuusen koristelevat Kalannin koulun oppilaat opettajansa Susanna Blomvallin johdolla. Markkinapäivänä museoon on vapaa pääsy. Muulloin joulunäyttely on avoinna museon aukioloaikoina Loppiaiseen (6.1.) saakka.

Lisätty ma 22.11.2010 | kommentoi

Arkisto

Muntilan tuulipuiston rakentaminen alkamassa

Uusikaupunki • to 17.1.2013

U:gista uudentyyppinen jäänmurtaja

Uusikaupunki • ti 18.12.2012

Maija Junkola-Lehtosesta tulossa uusi hallituksen puheenjohtaja

Uusikaupunki • ma 17.12.2012

Ajokoirien kettukilvan voitto ja mestaruus Uuteenkaupunkiin

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Verokarhu muuttaa Turkuun, verotoimisto asiakkailta pysyvästi kiinni

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Lapsen huostaanoton omavaltaisesta jatkamisesta sakkoja

Uusikaupunki • su 16.12.2012

Hoivakoteja nousee U:giin pikavauhdilla, nyt vuorossa Suomen Hoivatilat ja Mainio Vire

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Kaupunki ostanee palveluita uudesta Arttu Oy:n hoivakodista

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Golf hyvä harrastus nuorille, sopii myös työpaikkojen liikuntaan

Uusikaupunki • la 15.12.2012

Satovahinkoala tänä vuonna 55.800 hehtaaria

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Biovakka Oy:n biokaasulaitoksen laajennus yva-menettelyyn

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Tukea paikalliselle meripelastustoiminnalle

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

Uudenkaupungin uusi nuorisovaltuusto valittu

Uusikaupunki • pe 14.12.2012

U:gin päästöt viime vuonna 236.000 tonnia

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Kolumni: Onko paikallispolitiikassa vain "kaverista" kysymys?

Uusikaupunki • to 13.12.2012

Seuratuki kasvaa, liikuntaharrastuksen kustannuksia halutaan alentaa

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Valtuusto antoi hallintokunnille juustohöylän ja 3 prosentin säästövaatimuksen

Uusikaupunki • ke 12.12.2012

Sähköiset reseptit käyttöön koko sairaanhoitopiirissä

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Kho ei muuttanut päätöstä kivilouhimo-murskaamon ympäristöluvan kumoamisesta

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

Mauri Kontu: Etujärjestöjen lopetettava omien etujen ajaminen kilpailukyvyn hyväksi

Uusikaupunki • ti 11.12.2012

 
Mainoksia
 
Mainoksia

Aluesanomat • Alinenkatu 12 • 23500 Uusikaupunki

Verkkopalvelun säännöt Takaisin ylös